Dyniowe placki z pastą tahini
- 1 szklanka gęstego puree z dyni
- 1/2 szklanki mąki ryżowej (opcjonalnie pełnoziarnistej)
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki pasty tahini
- 1 łyżka miodu gryczanego
- 1 i 1/2 łyżeczki łyżeczki proszku do pieczenia
Puree z dyni dokładnie wymieszać lub zmiksować z jogurtem, rozbełtanymi jajkami i miodem. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i za pomocą łyżki nakładać na nagrzaną, suchą patelnię ceramiczną lub teflonową (opcjonalnie można użyć odrobiny masła). Smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać.
Podziel się opinią
Komentarze