Trwa ładowanie...
d626yay
01-10-2015 20:59

Dyniowe placki z pastą tahini

Przepis
4.9
(42 głosy)
Oceń:
d626yay
Składniki
  • 1 szklanka gęstego puree z dyni
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej (opcjonalnie pełnoziarnistej)
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 1 łyżka miodu gryczanego
  • 1 i 1/2 łyżeczki łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis

Puree z dyni dokładnie wymieszać lub zmiksować z jogurtem, rozbełtanymi jajkami i miodem. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i za pomocą łyżki nakładać na nagrzaną, suchą patelnię ceramiczną lub teflonową (opcjonalnie można użyć odrobiny masła). Smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj