Ciasto Kokosowe
- Ciasto:
- 1.5 szklanki cukru
- 1 margaryna
- 6 łyżek wody
- cukier waniliowy
- 3 łyżki kakao
- 1.5 szklanki mąki
- 3 jajka
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- Polewa:
- 0.5 litra mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 25 dag wiórek kokosowych
- 1 margaryna
- 2 łyżki kaszy mannej
Ciasto:
Wymieszać cukier, margarynę, wodę, cukier waniliowy oraz kakao. Po wymieszaniu zagotować i ostudzić. Odlać jedną szklankę na polewę. Do reszty dodać mąkę, jajka oraz proszek do pieczenia. Po upieczeniu przekroić.
Polewa:
Mleko gotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kaszę manną i kokos oraz po kawałku margaryny.
Gorącą masą przełożyć ciasto. Polać polewą, a następnie posypać wiórkami kokosowymi.
Przepis dodał użytkownik A.-eM.
Podziel się opinią
Komentarze