Bezglutenowe kotleciki jaglane z marchewką
- 300 g ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 170 g suchej)
- 200 g mrożonej marchewki (lub świeża ugotowana)
- 2 łyżki mąki ryżowej
- olej do smażenia lub masło klarowane
- ulubione zioła do wyboru (np. majeranek, tymianek, bazylia, pietruszka)
- sól, pieprz do smaku
- kwaśna śmietana (jako propozycja podania).
Zmrożoną marchew wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy parę minut aż będzie miękka. Następnie odsączamy i blendujemy. Mieszamy z kaszą i dodajemy mąkę, wybrane zioła i przyprawy. Z gotowej masy formujemy za pomocą łyżki niewielkie kotlety i smażymy z każdej strony na tłuszczu.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Podziel się opinią
Komentarze