7 idealnych kulinarnych par
Razem lepiej niż osobno
Nie wszystkie produkty spożywcze - choć smaczne i zdrowe w pojedynkę - dobrze komponują się z innymi równie smacznymi i zdrowymi smakołykami. Na przykład pomidor "traci" witaminę C w towarzystwie ogórka, a kalafior czy brukselka blokują przyswajanie jodu zawartego w rybach. Na szczęście są też duety jakby stworzone do tego, by występować razem. Sprawdźmy, jakie połączenia dają doskonałe rezultaty zdrowotne.
Nie wszystkie produkty spożywcze - choć smaczne i zdrowe w pojedynkę - dobrze komponują się z innymi równie smacznymi i zdrowymi smakołykami. Na przykład pomidor "traci" witaminę C w towarzystwie ogórka, a kalafior czy brukselka blokują przyswajanie jodu zawartego w rybach. Na szczęście są też duety jakby stworzone do tego, by występować razem. Sprawdźmy, jakie połączenia dają doskonałe rezultaty zdrowotne.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl