Trwa ładowanie...
d4md04o
d4md04o

Zupa z zielonych ogórków

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d4md04o
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • ok. 700 g ogórków zielonych
  • 1 duża cebula
  • 200 g marchewki
  • 3 małe ziemniaki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1,5 l bulionu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Ogórki bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w średniej wielkości plastry. Cebule obieramy i siekamy. Jeśli nie korzystamy z mrożonej marchewki, to obieramy korzenie i kroimy w kostkę jak ziemniaki.

Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy cebulę. Dodajemy ogórki, marchewkę i chwilę podsmażamy.

Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy liście laurowe, zgnieciony ząbek czosnku, ziele angielskie oraz ziemniaki. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy zawartość patelni i gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

d4md04o
Zupa z zielonych ogórków
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4md04o
d4md04o

d4md04o
d4md04o
d4md04o