Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

ZUPA Z PORA PACHNĄCA PIETRUSZKĄ

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
ZUPA Z PORA PACHNĄCA PIETRUSZKĄ
Składniki
    • 2 kostki rosołu warzywnego Knorr
    • 40 g masła i 2 łyżki oliwy
    • 2 posiekane cebule
    • 3 pory pokrojone w talarki (same białe części).
    • 3 ziemniaki pokrojone w kostkę.
    • 100 g ikry łososia
    • 100 ml ubitej śmietany 30%
    • pieprz, sól
    • 2 żółtka
    • 15 ml płynnej śmietany 36%
    • szczypta szafranu
    • mini kostka przyprawowa Czosnek Knorr
    • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki.
    • 50 g ikry z łososia do dekoracji
Przepis

1. Do 1,5 litra gotującej się wody wrzuć 2 kostki rosołu warzywnego Knorr, wymieszaj i gotuj minutę.
2. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pory i smaż, aż będą szkliste. Dodaj ziemniaki, smaż 3-4 minuty. Zalej rosołem i gotuj bez przykrycia. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę.
3. W misce wymieszaj ikrę łososia z ubitą śmietaną. Dopraw pieprzem i solą.
4. Do żółtek dodaj 15 ml płynnej śmietany 36% i szczyptę szafranu, wymieszaj. Dodaj do mikstury 2 chochle gorącej zupy. Wymieszaj i z powrotem wlej do zupy. Dopraw mini kostką przyprawową Czosnek Knorr, solą i pieprzem. Spróbuj i dodaj 4 łyżki posiekanej natki pietruszki.
5. Podaj zupę w ładnym talerzu, udekoruj wcześniej przygotowaną śmietaną i odrobiną ikry.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

d68iw7e

Podziel się opinią

2
Share
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e