WP
WP

ZUPA Z PORA PACHNĄCA PIETRUSZKĄ - Przepis

Trwa ładowanie...
ZUPA Z PORA PACHNĄCA PIETRUSZKĄ
Podziel się
Składniki
    • 2 kostki rosołu warzywnego Knorr
    • 40 g masła i 2 łyżki oliwy
    • 2 posiekane cebule
    • 3 pory pokrojone w talarki (same białe części).
    • 3 ziemniaki pokrojone w kostkę.
    • 100 g ikry łososia
    • 100 ml ubitej śmietany 30%
    • pieprz, sól
    • 2 żółtka
    • 15 ml płynnej śmietany 36%
    • szczypta szafranu
    • mini kostka przyprawowa Czosnek Knorr
    • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki.
    • 50 g ikry z łososia do dekoracji
Przepis
  1. Do 1,5 litra gotującej się wody wrzuć 2 kostki rosołu warzywnego Knorr, wymieszaj i gotuj minutę.
  2. Na tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pory i smaż, aż będą szkliste. Dodaj ziemniaki, smaż 3-4 minuty. Zalej rosołem i gotuj bez przykrycia. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę.
  3. W misce wymieszaj ikrę łososia z ubitą śmietaną. Dopraw pieprzem i solą.
  4. Do żółtek dodaj 15 ml płynnej śmietany 36% i szczyptę szafranu, wymieszaj. Dodaj do mikstury 2 chochle gorącej zupy. Wymieszaj i z powrotem wlej do zupy. Dopraw mini kostką przyprawową Czosnek Knorr, solą i pieprzem. Spróbuj i dodaj 4 łyżki posiekanej natki pietruszki.
  5. Podaj zupę w ładnym talerzu, udekoruj wcześniej przygotowaną śmietaną i odrobiną ikry.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP