Składniki
- 1 ćwiartka z kurczaka
 - 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - kawałek selera
 - kawałek pory
 - 10 dag ryżu
 - 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
 - 1 słoiczek przecieru ogórkowego
 - 2 liście laurowe
 - 3 ziela angielskie
 - 1 kostka bulionu drobiowego
 - 2 łyżki usiekanego zielonego koperku
 - 1 1/2 litra wody
 
Przepis
Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka / . Porę drobno pokroić. Mięso, jarzyny, przyprawy zalać woda. Zagotować. Wsypać ryż. Gotować przez 1 godzinę. Wyjąć mięso. Wlać przecier ogórkowy. Zaprawić śmietanką. Posypać koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl