Trwa ładowanie...
d3rdagf
01-09-2020 12:05

Żołądki z indyka w sosie pieczarkowym. Obiad palce lizać

Przepis

Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią. Co prawda nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne rodzinne uroczystości. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna Chwila" na dziejesiewp.pl.

d3rdagf
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

5

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • 1 kg pieczarek
  • cebula
  • pieprz, sól
  • szczypta chili
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka Vegety
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
Przepis
  • Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
  • Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili i ewentualnie solą.
  • Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.
  • Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Żołądki z indyka w sosie pieczarkowym. Obiad palce lizać
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
Więcej tematów
d3rdagf