Żołądki z indyka w sosie pieczarkowym. Obiad palce lizać
Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią. Co prawda nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne rodzinne uroczystości. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna Chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
- Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili i ewentualnie solą.
- Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.
- Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl