Trwa ładowanie...
d1wrlhx
17-07-2018 09:45

Ziemniaki pieczone z ziołami i cebulą. Prosto i smacznie

Przepis

Przepyszny dodatek do obiadu lub grillowanych dań. - Uwielbiam pieczone ziemniaki, a teraz gdy mamy młode warto przygotować takie pieczone ze skórką. W towarzystwie cebuli i ziół smakują wspaniale. W środku miękkie a na wierzchu chrupiące. No i czego chcieć więcej, do tego jakieś warzywka no i maślaneczka - zachwyca się autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

d1wrlhx
3.5
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Kulinarna Maniusia
Źródło: Kulinarna Maniusia
Składniki
  • 1,5 kg młodych ziemniaków
  • 3 młode cebule
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 gałązki oregano
  • 2 łyżki oleju rzepakowego (Woj-Len)
  • sól
  • pieprz
Przepis

Ziemniaki myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy na 4 części i przekładamy do miski. Dodajemy olej, sól i pieprz oraz świeże zioła. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do naczynia do zapiekania. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika na 40 minut - temperatura 220 stopni, grzanie góra-dół. Następnie po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10-15 minut na termoobiegu, aby ziemniaki się ładnie przyrumieniły lub używamy funkcji grilla. Ziemniaki podajemy z ulubionymi surówkami, możemy zrobić sos czosnkowy lub podać z kotletem.

Ziemniaki pieczone z ziołami i cebulą. Prosto i smacznie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

39
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wrlhx
d1wrlhx
d1wrlhx
d1wrlhx
Więcej tematów
d1wrlhx