Zapraszamy na gofry orkiszowe z wiśniami i czekoladą! W najnowszym odcinku Smacznego! zobaczysz, jak je zrobić

Gofry to słodkie wspomnienie lata, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Nasza propozycja na zimowe dni to gofry orkiszowe z musem o smaku wiśniowym i tartą czekoladą. Mogą służyć jako pyszne i sycące śniadanie, przekąska w ciągu dnia albo deser do kawy. Przepis jest dziecinnie prosty, a smak obłędny! W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak je przyrządzić w kilka chwil.

Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Agnieszka Małgorzata Adamska

Zdrowe desery to prawdziwa specjalność Gosi Rudzińskiej. Nasza prowadząca doskonale wie, jakich użyć składników, żeby słodkie co nieco nie tylko zachwycało smakiem, ale miało też walory odżywcze. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia proponuje widzom gofry z mąki orkiszowej. To znacznie zdrowszy zamiennik popularnej mąki pszennej – ma znacznie więcej białka, witamin z grupy B i błonnika. Po upieczeniu w gofrownicy ciasto jest niezmiennie aromatyczne i chrupiące, a słodkie dodatki w postaci pysznego musu o smaku wiśniowym Herbapol i czekolady sprawiają, że czujemy się jak na urlopie w wakacyjnym kurorcie. Nasz opis brzmi zachęcająco? A zatem nie zwlekaj i przygotuj te wyborne gofry według wskazówek na ekranie. Gwarantujemy, że pokochasz je już od pierwszego kęsa, a może nawet staną się twoją ulubioną słodką przekąską. Żeby urozmaicić smak gofrów, możesz podawać je z różnymi musami owocowymi – dzięki temu nigdy ci się nie znudzą. Składniki w dłoń, udanego pichcenia i smacznego!

Gofry z musem wiśniowym i tartą czekoladą

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów