Zapraszamy na gofry orkiszowe z wiśniami i czekoladą! W najnowszym odcinku Smacznego! zobaczysz, jak je zrobić

Gofry to słodkie wspomnienie lata, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Nasza propozycja na zimowe dni to gofry orkiszowe z musem o smaku wiśniowym i tartą czekoladą. Mogą służyć jako pyszne i sycące śniadanie, przekąska w ciągu dnia albo deser do kawy. Przepis jest dziecinnie prosty, a smak obłędny! W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak je przyrządzić w kilka chwil.

Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Agnieszka Małgorzata Adamska

Zdrowe desery to prawdziwa specjalność Gosi Rudzińskiej. Nasza prowadząca doskonale wie, jakich użyć składników, żeby słodkie co nieco nie tylko zachwycało smakiem, ale miało też walory odżywcze. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia proponuje widzom gofry z mąki orkiszowej. To znacznie zdrowszy zamiennik popularnej mąki pszennej – ma znacznie więcej białka, witamin z grupy B i błonnika. Po upieczeniu w gofrownicy ciasto jest niezmiennie aromatyczne i chrupiące, a słodkie dodatki w postaci pysznego musu o smaku wiśniowym Herbapol i czekolady sprawiają, że czujemy się jak na urlopie w wakacyjnym kurorcie. Nasz opis brzmi zachęcająco? A zatem nie zwlekaj i przygotuj te wyborne gofry według wskazówek na ekranie. Gwarantujemy, że pokochasz je już od pierwszego kęsa, a może nawet staną się twoją ulubioną słodką przekąską. Żeby urozmaicić smak gofrów, możesz podawać je z różnymi musami owocowymi – dzięki temu nigdy ci się nie znudzą. Składniki w dłoń, udanego pichcenia i smacznego!

Gofry z musem wiśniowym i tartą czekoladą

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol
Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce