Zapraszamy na gofry orkiszowe z wiśniami i czekoladą! W najnowszym odcinku Smacznego! zobaczysz, jak je zrobić

Gofry to słodkie wspomnienie lata, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Nasza propozycja na zimowe dni to gofry orkiszowe z musem o smaku wiśniowym i tartą czekoladą. Mogą służyć jako pyszne i sycące śniadanie, przekąska w ciągu dnia albo deser do kawy. Przepis jest dziecinnie prosty, a smak obłędny! W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak je przyrządzić w kilka chwil.

Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Agnieszka Małgorzata Adamska

Zdrowe desery to prawdziwa specjalność Gosi Rudzińskiej. Nasza prowadząca doskonale wie, jakich użyć składników, żeby słodkie co nieco nie tylko zachwycało smakiem, ale miało też walory odżywcze. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia proponuje widzom gofry z mąki orkiszowej. To znacznie zdrowszy zamiennik popularnej mąki pszennej – ma znacznie więcej białka, witamin z grupy B i błonnika. Po upieczeniu w gofrownicy ciasto jest niezmiennie aromatyczne i chrupiące, a słodkie dodatki w postaci pysznego musu o smaku wiśniowym Herbapol i czekolady sprawiają, że czujemy się jak na urlopie w wakacyjnym kurorcie. Nasz opis brzmi zachęcająco? A zatem nie zwlekaj i przygotuj te wyborne gofry według wskazówek na ekranie. Gwarantujemy, że pokochasz je już od pierwszego kęsa, a może nawet staną się twoją ulubioną słodką przekąską. Żeby urozmaicić smak gofrów, możesz podawać je z różnymi musami owocowymi – dzięki temu nigdy ci się nie znudzą. Składniki w dłoń, udanego pichcenia i smacznego!

Gofry z musem wiśniowym i tartą czekoladą

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol
Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥