Zapraszamy na gofry orkiszowe z wiśniami i czekoladą! W najnowszym odcinku Smacznego! zobaczysz, jak je zrobić
Gofry to słodkie wspomnienie lata, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Nasza propozycja na zimowe dni to gofry orkiszowe z musem o smaku wiśniowym i tartą czekoladą. Mogą służyć jako pyszne i sycące śniadanie, przekąska w ciągu dnia albo deser do kawy. Przepis jest dziecinnie prosty, a smak obłędny! W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak je przyrządzić w kilka chwil.
Zdrowe desery to prawdziwa specjalność Gosi Rudzińskiej. Nasza prowadząca doskonale wie, jakich użyć składników, żeby słodkie co nieco nie tylko zachwycało smakiem, ale miało też walory odżywcze. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia proponuje widzom gofry z mąki orkiszowej. To znacznie zdrowszy zamiennik popularnej mąki pszennej – ma znacznie więcej białka, witamin z grupy B i błonnika. Po upieczeniu w gofrownicy ciasto jest niezmiennie aromatyczne i chrupiące, a słodkie dodatki w postaci pysznego musu o smaku wiśniowym Herbapol i czekolady sprawiają, że czujemy się jak na urlopie w wakacyjnym kurorcie. Nasz opis brzmi zachęcająco? A zatem nie zwlekaj i przygotuj te wyborne gofry według wskazówek na ekranie. Gwarantujemy, że pokochasz je już od pierwszego kęsa, a może nawet staną się twoją ulubioną słodką przekąską. Żeby urozmaicić smak gofrów, możesz podawać je z różnymi musami owocowymi – dzięki temu nigdy ci się nie znudzą. Składniki w dłoń, udanego pichcenia i smacznego!