Trwa ładowanie...
d4m1cvf
12-10-2022 10:24

Zapiekanka makaronowa z patelni z fasolką szparagową

Przepis

Prosta i szybka zapiekanka z makaronem i sezonowymi warzywami. Na liście składników fasolka szparagowa, pomidory i cebula. Jest pysznie, zdrowo i dietetycznie. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".

d4m1cvf
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Inne
Źródło: Inne
Składniki
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 1 pomidor,
  • 1 cebula,
  • 80 g makaronu razowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ok. 100 g mozzarelli,
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano.
Przepis
  • Makaron i pokrojoną na 2-3 cm kawałki fasolkę ugotuj al’dente.
  • Cebulkę pokrój w piórka. Pomidora sparz i pokrój na większą kostkę.
  • Na patelni zeszklij cebulkę i czosnek doprawiając solą i pieprzem. Wrzuć odcedzoną fasolkę i makaron. Smaż ok. 5 min mieszając od czasu do czasu.
  • Dodaj kawałki pomidora i smaż jeszcze 5 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  • Wierzch posyp kawałkami mozzarelli. Patelnię przykryj i smaż ok. 8 min. – do czasu, aż ser się rozpuści. Możesz całość zapiec w piekarniku. Do zapiekanki możesz dodać wędlinę drobiową.

Zobacz też przepis na klopsiki z sosem pieczarkowym

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zapiekanka makaronowa z patelni z fasolką szparagową
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
d4m1cvf

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4m1cvf
d4m1cvf
d4m1cvf
d4m1cvf
Więcej tematów
d4m1cvf