WP
WP

Zapiekane małże - Przepis

Trwa ładowanie...
Zapiekane małże
Podziel się
Składniki
  • 1 kg małży nowozelandzkich (świeżych lub mrożonych)
  • 3 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
Przepis

Dokładnie opłucz i oczyść małże. Posiekaj czosnek. Połówki małży z mięsem ułóż w żaroodpornej formie. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, natką, bułką tartą i polej oliwą. Dopraw do smaku. Zapiekaj przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podawaj najlepiej z grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP