Trwa ładowanie...
d4mu2zu

Zapiekane małże

Przepis
d4mu2zu
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • 1 kg małży nowozelandzkich (świeżych lub mrożonych)
  • 3 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
Przepis

Dokładnie opłucz i oczyść małże. Posiekaj czosnek. Połówki małży z mięsem ułóż w żaroodpornej formie. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, natką, bułką tartą i polej oliwą. Dopraw do smaku. Zapiekaj przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podawaj najlepiej z grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Share
d4mu2zu
d4mu2zu
d4mu2zu
Więcej tematów
d4mu2zu