Trwa ładowanie...
d2hhaum
15-06-2015 08:20

Zapiekane małże

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2hhaum
Składniki
  • 1 kg małży nowozelandzkich (świeżych lub mrożonych)
  • 3 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
Przepis

Dokładnie opłucz i oczyść małże. Posiekaj czosnek. Połówki małży z mięsem ułóż w żaroodpornej formie. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, natką, bułką tartą i polej oliwą. Dopraw do smaku. Zapiekaj przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podawaj najlepiej z grzankami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hhaum
d2hhaum
d2hhaum
Więcej tematów
d2hhaum

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj