Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami
Jesteście miłośnikami makaronu? Jeśli tak, to koniecznie musicie wypróbować nasz przepis na fantastyczną zapiekankę z mięsem mielonym i pieczarkami. To doskonały pomysł na kolację lub obiad.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ustawiamy piekarnik na 200 stopni. Gotujemy makaron al dante w osolonej wodzie. Gdy makaron się gotuje podsmażamy pieczarki na maśle.
- Na oliwie podsmażamy mięso(posolone). Łączymy mięso, pieczarki, pomidory pokrojone w kostkę i przecier pomidorowy, dodajemy odrobinę wody dla lepszej konsystencji i gotujemy przez ok. 6 minut.
- Do naczynia żaroodpornego(wysmarowanego masłem wcześniej) wrzucamy połowę makaronu i kukurydzę i posypujemy połową mozzarelli. Polewamy sosem.
- Układamy drugą warstwę makaronu, kukurydzy i mozzarelli i wkładamy do piekarnika na około 10 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl