Wytrawne croissanty
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
- 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 średnia cebula
- 3 duże ząbki czosnku
- ½ łyżeczka soli, pieprz
- olej
- sos kebab gyros łagodny lub sos ostry
- ciasto francuskie – jeden płat
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić w plasterki.
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić pieprzem i solą. Wymieszać z sosem Folwark tak, żeby składniki się połączyły w jednolitą masę.
Z ciasta francuskiego wykroić trójkąty, nałożyć farsz i zawinąć.
Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Przepis dodał użytkownik Kobi
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze