- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
 - Kategoria przepisów: Makarony
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- • Makaron Spaghetti 200 g
 - • Pasata pomidorowa 200 g
 - • Mule 300 g
 - • Szalotka 2 szt.
 - • Czosnek 2 ząbki
 - • Białe wino 100 ml
 - • Sól, pieprz
 - • Oliwa z oliwek
 - • Natka pietruszki
 - • Bazylia
 
Przepis
Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów.W międzyczasie gotujemy makaron wg zaleceń producenta.Na patelni rozgrzewamy delikatnie 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.Po chwili dodajemy mule i białe wino, całość przykrywamy na ok. 5 minut, aby mule się pootwierały.Następnie dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy.Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl