Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- • Makaron Spaghetti 200 g
- • Pasata pomidorowa 200 g
- • Mule 300 g
- • Szalotka 2 szt.
- • Czosnek 2 ząbki
- • Białe wino 100 ml
- • Sól, pieprz
- • Oliwa z oliwek
- • Natka pietruszki
- • Bazylia
Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów.W międzyczasie gotujemy makaron wg zaleceń producenta.Na patelni rozgrzewamy delikatnie 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.Po chwili dodajemy mule i białe wino, całość przykrywamy na ok. 5 minut, aby mule się pootwierały.Następnie dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy.Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła.
Przepis dodał użytkownik aneta
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze