Trwa ładowanie...
d4fgu3n
d4fgu3n

Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d4fgu3n
Zdjęcie
Składniki
  • • Makaron Spaghetti 200 g
  • • Pasata pomidorowa 200 g
  • • Mule 300 g
  • • Szalotka 2 szt.
  • • Czosnek 2 ząbki
  • • Białe wino 100 ml
  • • Sól, pieprz
  • • Oliwa z oliwek
  • • Natka pietruszki
  • • Bazylia
Przepis

Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów.W międzyczasie gotujemy makaron wg zaleceń producenta.Na patelni rozgrzewamy delikatnie 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.Po chwili dodajemy mule i białe wino, całość przykrywamy na ok. 5 minut, aby mule się pootwierały.Następnie dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy.Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła.

Przepis dodał użytkownik aneta

Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n
d4fgu3n