Trwa ładowanie...

Wiosna na talerzu: tatar z awokado i łódeczki z sałaty rzymskiej z krewetkami

Przed nami coraz cieplejsze dni. Już niedługo będziemy mogli porzucić kurtki i założyć odkrywające ciało ubrania. Warto więc zmienić nawyki żywieniowe, by nie tylko nie wstydzić się zbędnych kilogramów, ale też poczuć się lekko i zdrowo

d4ee12n
d4ee12n

Już niedługo będziemy mogli porzucić kurtki i założyć odkrywające ciało ubrania. Warto więc zmienić nawyki żywieniowe, by nie tylko nie wstydzić się zbędnych kilogramów, ale też poczuć się lekko i zdrowo.

Beata Kartowicz przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne potrawy. W jej menu znalazły się takie dania jak: tatar z awokado, tarta z mozzarellą i suszonymi pomidorami oraz łódeczki z sałaty rzymskiej z krewetkami. Na deser restauratorka przygotowała kogel-mogel zapiekany z truskawkami. Zobaczcie przepis na tatara z awokado.

Składniki:

1 awokado
1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1/2 łyżeczki oliwy truflowej
1 łyżka kwaśnej śmietany 18 proc.
rukola do dekoracji talerza

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie skropić sokiem z cytryny, dodać wcześniej pokrojony szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki wymieszać, ułożyć na rukoli. Na końcu udekorować kwaśną śmietaną i polać oliwą truflową.

d4ee12n
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ee12n
Więcej tematów