Trwa ładowanie...

Wiosna na talerzu: tatar z awokado i łódeczki z sałaty rzymskiej z krewetkami

Przed nami coraz cieplejsze dni. Już niedługo będziemy mogli porzucić kurtki i założyć odkrywające ciało ubrania. Warto więc zmienić nawyki żywieniowe, by nie tylko nie wstydzić się zbędnych kilogramów, ale też poczuć się lekko i zdrowo

d2hhaum
d2hhaum

Już niedługo będziemy mogli porzucić kurtki i założyć odkrywające ciało ubrania. Warto więc zmienić nawyki żywieniowe, by nie tylko nie wstydzić się zbędnych kilogramów, ale też poczuć się lekko i zdrowo.

Beata Kartowicz przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne potrawy. W jej menu znalazły się takie dania jak: tatar z awokado, tarta z mozzarellą i suszonymi pomidorami oraz łódeczki z sałaty rzymskiej z krewetkami. Na deser restauratorka przygotowała kogel-mogel zapiekany z truskawkami. Zobaczcie przepis na tatara z awokado.

Składniki:

1 awokado
1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1/2 łyżeczki oliwy truflowej
1 łyżka kwaśnej śmietany 18 proc.
rukola do dekoracji talerza

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie skropić sokiem z cytryny, dodać wcześniej pokrojony szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki wymieszać, ułożyć na rukoli. Na końcu udekorować kwaśną śmietaną i polać oliwą truflową.

d2hhaum
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hhaum
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj