Trwa ładowanie...
d4beg3v
03-12-2014 15:18

Wigilijny łosoś z hiszpańskimi oliwkami

Przepis

Łosoś podbił polskie stoły. Nic dziwnego, to smaczna, zdrowa i łatwa do przyrządzenia ryba. Doskonale sprawdzi się również na wigilii. Polecam łososia z patelni, podanego w towarzystwie hiszpańskich oliwek.

d4beg3v
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 800 g filetów z łososia
  • 150 g hiszpańskich zielonych oliwek
  • 50 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 1 cebula dymka
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz
Przepis

W miseczce wymieszaj czarne hiszpańskie oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły. Filety z łososia dopraw sola i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.

Przepis dodał użytkownik Natalia_cooking

Wigilijny łosoś z hiszpańskimi oliwkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4beg3v
d4beg3v
d4beg3v
d4beg3v
Więcej tematów
d4beg3v