Walentynkowe placuszki. Magiczna moc afrodyzjaków
O tym, że droga do serca ukochanej osoby wiedzie przez żołądek, nikogo nie trzeba przekonywać. Stare porzekadło nie traci na aktualności, co więcej jeszcze zyskuje, gdy zastosujemy kilka naturalnych patentów. Sekretem walentynkowych dań mogą okazać się afrodyzjaki, które są łatwo dostępne i idealnie pasują do dań serwowanych ku intensyfikacji miłosnych doznań. Z okazji Dnia Zakochanych proponujemy Zielone miniplacuszki z owocami.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 90 g młodego szpinaku np. marki Eisberg
- 140 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 130 ml mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki oleju roślinnego
- tłuszcz do smażenia (np. olej kokosowy rafinowany)
- owoce do dekoracji
- miód lub syrop klonowy do dekoracji
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. W oddzielnym naczyniu wymieszać mleko, jajka, olej, ekstrakt z wanilii i miód. Dodać szpinak i dokładnie zmiksować. Następnie połączyć suche składniki z mokrymi. Mieszać do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Nakładać łyżką małe porcje ciasta na rozgrzaną patelnię pokrytą tłuszczem. Po pojawieniu się bąbelków na cieście obrócić na drugą stronę. Serwować ukochanej osobie ze świeżymi owocami, miodem lub syropem klonowym i pięknym uśmiechem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze