W nowym odcinku Smacznego! wegański sernik z truskawkami – zobacz, jak go zrobić

Słodki, zdrowy deser, którym można raczyć się bez wyrzutów sumienia? Taki właśnie jest pyszny truskawkowy sernik wegański na zimno. W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska pokaże wam, jak przygotować go krok po kroku.

Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Agnieszka Małgorzata Adamska

Oto wymarzona propozycja dla łasuchów. Sernik truskawkowy na zimno jest nie tylko prosty i szybki do przyrządzenia, ale też zdrowy, bo jego receptura opiera się na wegańskich składnikach. Co więcej, do wykonania tego apetycznego deseru potrzebujesz zaledwie kilku produktów. Sernik nie zawiera glutenu, więc mogą go śmiało pałaszować osoby z celiakią i alergią na zboża. Jest lekki jak piórko, ma aksamitną konsystencję oraz intensywnie owocowy smak. Trudno poprzestać na jednym kawałku, dlatego zapewniamy, że gdy odkryjesz wszystkie walory tego szybkiego ciasta bez pieczenia, będziesz je przyrządzać regularnie. Truskawkowa nuta to zasługa pysznego musu o smaku truskawkowym Herbapol, który doskonale nadaje się do wypieków i deserów. Jako owocowa baza naszego sernika sprawdził się doskonale! Zachęcamy do obejrzenia najnowszego odcinka programu Smacznego! i przygotowania tej pysznej, owocowej pokusy razem z prowadzącą Gosią Rudzińską.

Smacznego: Sernik na zimno z musem o smaku truskawkowym

Materiał powstał przy współpracy z Herbapol
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia