W nowym odcinku Smacznego! wegański sernik z truskawkami – zobacz, jak go zrobić
Słodki, zdrowy deser, którym można raczyć się bez wyrzutów sumienia? Taki właśnie jest pyszny truskawkowy sernik wegański na zimno. W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska pokaże wam, jak przygotować go krok po kroku.
Oto wymarzona propozycja dla łasuchów. Sernik truskawkowy na zimno jest nie tylko prosty i szybki do przyrządzenia, ale też zdrowy, bo jego receptura opiera się na wegańskich składnikach. Co więcej, do wykonania tego apetycznego deseru potrzebujesz zaledwie kilku produktów. Sernik nie zawiera glutenu, więc mogą go śmiało pałaszować osoby z celiakią i alergią na zboża. Jest lekki jak piórko, ma aksamitną konsystencję oraz intensywnie owocowy smak. Trudno poprzestać na jednym kawałku, dlatego zapewniamy, że gdy odkryjesz wszystkie walory tego szybkiego ciasta bez pieczenia, będziesz je przyrządzać regularnie. Truskawkowa nuta to zasługa pysznego musu o smaku truskawkowym Herbapol, który doskonale nadaje się do wypieków i deserów. Jako owocowa baza naszego sernika sprawdził się doskonale! Zachęcamy do obejrzenia najnowszego odcinka programu Smacznego! i przygotowania tej pysznej, owocowej pokusy razem z prowadzącą Gosią Rudzińską.