Trwa ładowanie...
d8cy46n

Tropikalny indyk z ananasem

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d8cy46n
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 6 sznycli z indyka
  • 6 plastrów ananasa
  • 1/2-1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (ilość wedle uznania)
  • mąką pszenna
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • Sos:
  • 3 łyżki syropu z puszki ananasów
  • 3 łyżki majonezu
  • szczypta curry
  • sól do smaku
Przepis

Mięso rozbić przez folię spożywczą, a następnie natrzeć z obu stron pieprzem, solą i ostrą papryką. Doprawione obtoczyć w mące, strzepując jej nadmiar. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony. W tym czasie na patelni grillowej zgrillować odcedzone plasterki ananasa.

W miseczce umieścić majonez, powoli wlewać syrop z ananasów, intensywnie mieszając. Doprawić curry i solą.

Gotowe mięso wraz ze zgrillowanymi plasterkami ananasa wyłożyć na talerze i polać sosem. Podawać z domowymi frytkami lub ziemniaczanymi łódeczkami i ulubioną surówką.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Tropikalny indyk z ananasem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d8cy46n
d8cy46n
d8cy46n
d8cy46n
Więcej tematów
d8cy46n