Trwa ładowanie...
d24chdj
13-04-2017 17:32

Tarta z jajkiem, kiełbasą i serkiem

Przepis

Tarta idealnie nadaje się jako przystawka do żurku lub barszczu białego. Podając ją na wielkanocnym stole, możecie miło zaskoczyć swoich bliskich. Prosta i naprawdę bardzo smaczna.

d24chdj
4.5
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
www.mientablog.com
Źródło: www.mientablog.com
Składniki
  • opakowanie ciasta francuskiego (dokładna ilość zależy od wielkości naszej blaszki do pieczenia)
  • mała laska kiełbasy swojskiej
  • mała laska kiełbasy białej
  • 3 jajka rozmiar M
  • łyżka naturalnego serka do smarowania kanapek
  • gałązka świeżego rozmarynu
Przepis

Ciastem wykładamy formę do pieczenia tarty (o wymiarach 12x35 cm). Obie kiełbasy kroimy w plasterki i układamy na cieście na przemian, tak aby lekko nachodziły na siebie.

Na wierzch delikatnie wbijamy jajka (jeśli używamy większej formy, użyjmy więcej jajek). Serek mieszamy z posiekanym świeżym rozmarynem i nakładamy go w kilku miejscach. Całość pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Jeśli lubicie płynne żółtko, to wystarczy wbić jajka po 10 minutach pieczenia, ale należy pamiętać, aby wtedy tartę podać od razu.
Zobacz także: cytrynowa babka z niespodzianką

Tarta z jajkiem, kiełbasą i serkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24chdj
d24chdj
d24chdj
d24chdj
Więcej tematów
d24chdj