Szaszłyki z kurczakiem i ziemniakami. Smakowita kolacja z piekarnika
Szaszłyki to fantastyczny sposób na urozmaicenie codziennego menu. Są kolorowe, smaczne i łatwe do przygotowania. Przygotuj je na kolację lub podaj na domówce. Będą znikać z talerza jeden po drugim. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroisz w cienkie podłużne paski, doprawiasz przyprawą do kurczaka oraz solą. Na każdy pasku mięsa układasz pasek boczku i zwijasz w roladkę.
- Ziemniaki, obierasz myjesz kroisz w plasterki. Ziemniaki doprawiasz solą oraz przyprawą do ziemniaków.
- Paprykę myjesz, usuwasz nasiona kroisz w szerokie paski. Cebulę obierasz, kroisz w plasterki.
- Wszystkie składniki nadziewasz na wykałaczkę do szaszłyków w dowolnej kolejności.
- Szaszłyki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczesz w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
- Gotowe, podajesz z ulubionym sosem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl