Sycąca zupa pomidorowa z ryżem. Daj się skusić
Aromatyczna, gęsta, sycąca, ale jednocześnie niezwykle prosta do przygotowania zupa pomidorowa. Podajemy ją z ryżem. Skusicie się? Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę, selera obieram i drobno kroję. Następnie rozpuszczam masło w garnku, dodaję warzywa i podsmażam.
- Podlewam bulionem, wsypuję ryż i gotuję około 10 minut. Dodaję przecier pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, cukrem oraz wsypuję zioła.
- Chwilkę gotuję i podaję
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl