Staropolskie kotlety schabowe z aromatem trawy żubrowej w sosie żurawinowym
Trawa żubrowa jest świetnym dodatkiem do mięsnych marynat i sosów, a także składnikiem aromatycznej wódki. Doskonale komponuje się ze smakiem jabłek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Schab zamarynować w miodzie pitnym, trawie żubrowej i oleju z orzechów. Jabłko pokroić w plastry, wyciąć gniazda.
- Ziemniaki obrać, ugotować, następnie opanierować w żółtku i migdałach, zapiec w piekarniku.
- W mięsie wyciąć kieszonki, nadziać podsmażonymi jabłkami i trawą żubrową, usmażyć na oliwie.
- Na patelnię po smażeniu wlać miód pitny, żurawinę i śmietanę.
- Ugotowane szparagi powiązać trawą żubrową, wyporcjować.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze