Trwa ładowanie...
27-01-2017 10:14

Specjały kuchni hiszpańskiej

A wy co najbardziej lubicie z hiszpańskich specjałów?

d4fk4p8
d4fk4p8

Agata Dybowska mieszkała w kilkunastu różnych miejscach, ale zakochała się w Barcelonie. W kuchni „Dzień Dobry TVN” próbowała zarazić miłością do Hiszpanii. Wśród jej przepisów znalazły się pieczone kulki mięsne z ricottą i ziołami, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy. My polecamy przepis na barcelońskie słodycze.

Babki migdałowe z brandy:

6 świeżych lub suszonych fig
6 suszonych daktyli
1, 5 kubka migdałów
Pół kubka i pół łyżki cukru pudru
1 duże jako
1 białko
3 łyżki masła
1 łyżka brandy
2 łyżki startej skórki z cytryny

d4fk4p8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4fk4p8
Więcej tematów