Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie
Spaghetti z groszkiem i boczkiem według przepisu Ewy Wachowicz to pyszny pomysł na obiad. Jeśli nie macie ochoty spędzić długich godzin w kuchni, musicie go wypróbować. Będzie pysznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 300 g razowego makaronu spaghetti
- 100 g wędzonego boczku
- 100 g mrożonego zielonego groszku
- 3 ząbki czosnku
- kilka pomidorków koktajlowych
- oliwa
- parmezan
- bazylia
- sól
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze