Trwa ładowanie...
d2zsmfj
d2zsmfj

Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie

Przepis

Spaghetti z groszkiem i boczkiem według przepisu Ewy Wachowicz to pyszny pomysł na obiad. Jeśli nie macie ochoty spędzić długich godzin w kuchni, musicie go wypróbować. Będzie pysznie.

2.8
(13 głosów)
Oceń:
d2zsmfj
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie
Grzegorz Kozakiewicz
Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie
Składniki
  • 300 g razowego makaronu spaghetti
  • 100 g wędzonego boczku
  • 100 g mrożonego zielonego groszku
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • parmezan
  • bazylia
  • sól
Przepis

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.

Grzegorz Kozakiewicz
Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2zsmfj

Podziel się opinią

44
15
Share
d2zsmfj
d2zsmfj

d2zsmfj
d2zsmfj
d2zsmfj