Trwa ładowanie...
da7igi0
Ewa Wachowicz
12-07-2018 13:08

Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie

Przepis

Spaghetti z groszkiem i boczkiem według przepisu Ewy Wachowicz to pyszny pomysł na obiad. Jeśli nie macie ochoty spędzić długich godzin w kuchni, musicie go wypróbować. Będzie pysznie.

da7igi0
2.8
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Grzegorz Kozakiewicz
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Składniki
  • 300 g razowego makaronu spaghetti
  • 100 g wędzonego boczku
  • 100 g mrożonego zielonego groszku
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • parmezan
  • bazylia
  • sól
Przepis

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.

  Grzegorz Kozakiewicz
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem. Szybko i smacznie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

44
15
Share
da7igi0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
da7igi0
da7igi0
da7igi0
da7igi0
Więcej tematów
da7igi0