Trwa ładowanie...
d41ascx
02-07-2008 09:57

Sorbet pomarańczowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d41ascx
Składniki
  • Składniki na 8 porcji
  • 1 kg pomarańczy
  • 2 szklanki cukru
  • 160 ml wódki
  • 1 łyżeczka masła
  • kilka listków melisy
Przepis

1. Pomarańcze umyć. sparzyć. Z jednej pomarańczy skroić skórkę i pokroić w paseczki. Następnie usmażyć z 1 łyżeczką cukru i masłem.
2. Z pomarańczy wycisnąć sok. Cukier wsypać do 3/4 litra wody, zagotować i połączyć z sokiem pomarańczowym. Syrop ostudzić i zamrozić, miksując co najmniej 3 razy.
3. Sorbet podzielić na 3 porcje, włożyć do szklanych przezroczystych pucharków, polać wódką i posypać kandyzowaną skórką pomaranczową. Całość ozdobić listakami melisy.

Przepis dodał użytkownik dawcio796

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ascx
d41ascx
d41ascx
Więcej tematów
d41ascx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj