Trwa ładowanie...
d1ruthq
13-01-2016 10:47

Smażony kalafiorowy kuskus z granatem

Przepis
3.6
(5 głosów)
Oceń:
d1ruthq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 duży kalafior
  • pestki z jednego dorodnego granatu
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • płatki migdałowe
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Z kalafiora usunąć twardy głąb i liście, a następnie podzielić go na różyczki. Aby zrobić z niego kuskus/ryż, należy go zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą robota kuchennego. Pietruszkę posiekać, a płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni (powinny mieć lekko brązowy kolor).

Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać kalafiora i podsmażyć na wolnym ogniu. Po chwili doprawić rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać pestki granatu oraz pietruszkę. Całość wymieszać i podawać z płatkami migdałowymi, ale równie dobrze danie będzie smakować bez nich.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Smażony kalafiorowy kuskus z granatem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
d1ruthq
Więcej tematów
d1ruthq