Trwa ładowanie...
d3ccq1p
12-11-2020 11:15

Śledź po japońsku

Przepis

Śledź po japońsku sprawdzi się na wiele okazji. Możemy go podać zarówno na Boże Narodzenie, jak i na imprezie sylwestrowej, andrzejkowej czy na przyjęciu imieninowym. Przepis jest bardzo prosty.

d3ccq1p
2.7
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • jaja 5 sztuk
  • majonez ok. 4 łyżki
  • śmietana gęsta ok. 100 ml
  • woda z ogórków kiszonych do smaku
  • puszka groszku
  • śledzie matiasy ok. 3 sztuki
  • ogórki kiszone pokrojone w plastry
Przepis
  • Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
  • Na półmisku ułożyć pokrojone w plastry ogórki, na wierz jaja i przykryć je śledziem matiasem (przekrojonym na pół).
  • W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z majonezem i woda z ogórków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Dodać groszek osączony i ponownie dokładnie wymieszać.
  • Jaja zalać sosem i odstawić do lodówki na 3 godz.

Przepis dodał użytkownik Bozenka16

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledź po japońsku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

9
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ccq1p
d3ccq1p
d3ccq1p
d3ccq1p
Więcej tematów
d3ccq1p