Śledź po japońsku
Śledź po japońsku sprawdzi się na wiele okazji. Możemy go podać zarówno na Boże Narodzenie, jak i na imprezie sylwestrowej, andrzejkowej czy na przyjęciu imieninowym. Przepis jest bardzo prosty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
- Na półmisku ułożyć pokrojone w plastry ogórki, na wierz jaja i przykryć je śledziem matiasem (przekrojonym na pół).
- W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z majonezem i woda z ogórków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać groszek osączony i ponownie dokładnie wymieszać.
- Jaja zalać sosem i odstawić do lodówki na 3 godz.
Przepis dodał użytkownik Bozenka16
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze