Trwa ładowanie...
d4k3y3l
01-04-2022 14:22

Śledź na greckiej pierzynce

Przepis

Idealna przekąska dla miłośników śledzi, przygotowana na sposób ryby po grecku. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d4k3y3l
2.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • kilka płatów śledzia solonego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 10 cm pora
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przepis
  • Śledzie zalewam wodą i odstawiam na dwie godziny.
  • Marchew, pietruszkę, selera obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Cebulę obieram, drobno kroję, pora myję, osuszam również drobno kroję. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. Najpierw cebulę i pora a następnie dodaję pozostałe warzywa.
  • Na koniec doprawiam solą, pieprzem i dodaję koncentrat pomidorowy. Chwilkę smażę i studzę.
  • Warzywa układam na półmisku. Śledzie odlewam z wody, kroję na mniejsze kawałki, zwijam w kształt koreczka, utykam wykałaczkę i układam na warzywach.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledź na greckiej pierzynce
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4k3y3l
d4k3y3l
d4k3y3l
d4k3y3l
Więcej tematów
d4k3y3l