Serowe kotlety
Kotlety serowe to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Są bardzo smaczne i sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i przekąska. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Rodzaj diety: |
Ser camembert pokroić na plastry (z każdego powinny wyjść 3 lub 4). Układamy 8 plasterków żółtego sera na deseczce kuchennej. Na to po 1 plasterku białego sera. Posypać pieprzem i solą.
Przykryć plasterkami szynki i sera pleśniowego. Ostatnia warstwa to żółty ser. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać zioła i dokładnie wymieszać.
Panierować delikatnie kotlety w jajku, następnie mące, znów w jajku i bułce tartej. Układać na desce i odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie kotlety nieco stwardnieją, a warstwy skleją się ze sobą. Po wyjęciu docisnąć dookoła brzegi.
Rozgrzać w rondelku tłuszcz, kłaść kotlety i smażyć na złoto z każdej strony. Wyjmować na deseczkę wyłożoną ręcznikiem papierowym. Od razu podawać z dowolnymi dodatkami. Polecam pieczone ziemniaczki lub frytki i surówkę.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze