Trwa ładowanie...
d12n9ys
27-11-2014 13:41

sernik na zimno o smaku mango

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d12n9ys
Składniki
  • Masa:
  • 375g zmielonego twarogu sernikowego
  • 200g mleka skondensowanego
  • 50ml Sunquicka Mango
  • 15g żelatyny
  • 25ml gorącej wody
  • 375g ubitej śmietany 30%
  • Spód:
  • 100g zgniecionych herbatników
  • 50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
  • 60g masła
  • Polewa:
  • 25ml Sunquicka Mango
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 100ml wody
  • 2 mango
Przepis

Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Przepis dodał użytkownik Aleksandra

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12n9ys
d12n9ys
d12n9ys
Więcej tematów
d12n9ys