Trwa ładowanie...
d215jo4

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Łatwy w przygotowaniu i pyszny

Przepis

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych jest propozycją, która nigdy nie wychodzi z mody. W odróżnieniu od klasycznego sernika pieczonego, ten na zimno jest bardzo delikatny w smaku, kremowy i lekki. Galaretka z owocami przełamuje jego słodycz i ożywia smak.

3.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Okazja:
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych
123RF
Składniki

Na spód:

  • duże opakowanie okrągłych biszkoptów

Masa serowa:

Galaretka z owocami:

  • 300 g świeżych lub rozmrożonych i osączonych wiśni
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe rozpuszczone w 700 ml wody
Przepis

Przepis na tortownicę o średnicy ok. 25 cm

  • W tortownicy poukładać obok siebie biszkopty.
  • Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie przelać do rondelka, gdy lekko napęcznieje. Podgrzewać mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić.
  • W tym czasie ubić kremówkę na sztywno wraz z cukrem.
  • Dodać serek homogenizowany w kilku turach, nie przerywając miksowania.
  • Dodać wystudzoną żelatynę rozrobioną w kilku łyżkach masy serowej.
  • Wymieszać delikatnie, tylko do połączenia składników.
  • Wyłożyć masę serową na biszkopty i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała.
  • Po tym czasie przygotować galaretkę.
  • Na stężałym serniku ułożyć wiśnie. Na owoce ostrożnie wylać ostudzoną galaretkę.
  • Formę nakryć folią aluminiową i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl​​​​​​​​:external}​​​​​​​

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Łatwy w przygotowaniu i pyszny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d215jo4

Podziel się opinią

18
1
Share
d215jo4
d215jo4
d215jo4
d215jo4
Więcej tematów
d215jo4