Sernik na kruchym spodzie
Sernik na kruchym spodzie to klasyka gatunku. Doskonale smakuje zarówno na co dzień, jak i od święta.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
Ciasto:
100 g masła lub margaryny
- 1,5 szk. mąki
- 1 jajko
- 1 szk. cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Masa serowa:
- 5 jajek
- 1,5 szk. cukru pudru
- 3/4 kg twarogu
- opakowanie budyniu waniliowego
- 200 ml mleka
- Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Wylepić nim tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia.
- Masa serowa: jajka utrzeć z cukrem pudrem, twarogiem, budyniem i ciepłym mlekiem. Masę wyłożyć na ciasto i piecz około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Polać polewą.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze