Trwa ładowanie...
d1rvsk7
24-11-2020 11:39

Sernik bez spodu. Wilgotny i puszysty

Przepis

Tradycyjny sernik bez spodu z ciasta. Jest bardzo delikatny, kremowy i wilgotny. Puszystości dodaje mu piana z białek. Sernik po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

d1rvsk7
3.9
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg sera białego
  • 1 szklanka cukru
  • 12 dag masła
  • 6 jajek
  • opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • rodzynki
  • 2 łyżki mąki pszennej
Przepis
  • Ser przepuścić przez maszynkę, osobno utrzeć żółtka z cukrem, masłem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
  • Białka ubić na pianę ze szczyptą soli.
  • Utarte składniki zmieszać z serem, mąką, dodać ubitą pianę z białek i rodzynki.
  • Piec ok. 1 godziny w 180 st. C. Studzić w uchylonym piekarniku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sernik bez spodu. Wilgotny i puszysty
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1rvsk7
d1rvsk7
d1rvsk7
d1rvsk7
Więcej tematów
d1rvsk7