Sernik bez spodu. Wilgotny i puszysty
Tradycyjny sernik bez spodu z ciasta. Jest bardzo delikatny, kremowy i wilgotny. Puszystości dodaje mu piana z białek. Sernik po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- 1 kg sera białego
- 1 szklanka cukru
- 12 dag masła
- 6 jajek
- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- rodzynki
- 2 łyżki mąki pszennej
- Ser przepuścić przez maszynkę, osobno utrzeć żółtka z cukrem, masłem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
- Białka ubić na pianę ze szczyptą soli.
- Utarte składniki zmieszać z serem, mąką, dodać ubitą pianę z białek i rodzynki.
- Piec ok. 1 godziny w 180 st. C. Studzić w uchylonym piekarniku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze