Schabowe z cebulką. Jeszcze smaczniejsze niż tradycyjne
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z żółtego sera i cebuli są jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem.
- Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie.
- Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.
- Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta.
- Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze