Trwa ładowanie...
d1vu3h8
26-08-2022 08:45

Schabowe z cebulką. Jeszcze smaczniejsze niż tradycyjne

Przepis

Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z żółtego sera i cebuli są jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1vu3h8
3.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 4 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • 20 g masła
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka curry
Przepis
  • Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem.
  • Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie.
  • Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.
  • Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta.
  • Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Schabowe z cebulką. Jeszcze smaczniejsze niż tradycyjne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8