Składniki
- 1,5 kg schabu
 - kajzerka
 - 1/3 szklanki mleka
 - 2 ząbki czosnku
 - 50 g ugotowanego ryżu
 - natka pietruszki
 - 2 jajka
 - 2 łyżki masła
 - łyżka miodu
 - szklanka bulionu
 - sól
 - pieprz
 - gałka muszkatołowa
 - 250 g metki
 
Przepis
Kajzerkę zalać mlekiem. Mięso po umyciu nacinamy.
Czosnek siekamy. Metkę, posiekaną natkę i ryż mieszamy, dodajemy czosnek, kajzerkę, wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, gałką i wszystko mieszamy.
wypełniamy farszem kieszeń mięsa. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Masło rozgrzać w brytfannie zrumienić mięso, wlać bulion, piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. pod koniec pieczenia wierzch smarujemy miodem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl