Sałatkowe błędy, czyli jak psujemy sałatki
Jak nie zepsuć sałatki
Sałatki i surówki to z założenia bardzo zdrowe i niskokaloryczne dania. Dlatego powinniśmy jeść je jak najczęściej. Dostarczają nam mnóstwa cennych witamin i pierwiastków, a poza tym ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Sałatki oraz surówki to z założenia bardzo zdrowe i niskokaloryczne dania. Dlatego powinniśmy jeść je jak najczęściej. Dostarczają nam mnóstwa cennych witamin i pierwiastków, a poza tym ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu. To proste danie, panuje więc opinia, że może przygotować je każdy - nawet osoby, które nie najlepiej radzą sobie w kuchni. Tymczasem okazuje się, że wcale nie tak łatwo zrobić nie tylko smaczną, ale i zdrową sałatkę. Lista błędów, które popełniamy najczęściej tworząc te dania, jest całkiem długa.