Sałatka z makaronem, pomidorkami i oliwkami
Makaronowe sałatki można jeść na obiad, zabrać ze sobą do pracy lub podać podczas domowej imprezy. Tym razem proponuję sałatkę z makaronem, oliwkami i pomidorkami. Szybka, smaczna i łatwa do zrobienia.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu. Rukolę i pomidorki myjemy i suszymy. Do dużej miski przekładamy ostudzony makaron, dodajemy pokrojone pomidorki, oliwki, rukolę i pokrojony w kostkę ser feta. Robimy sos: oliwę mieszamy z octem balsamicznym i musztardą. Doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu oraz ziołami. Sosem skrapiamy sałatkę i podajemy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl