Sałatka z kaszy kuskus z żurawinami i pietruszką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 granat
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Pół limonki
- Sól, pieprz do smaku
Kaszę kuskus zalej wrzącą wodą (ma sięgać centymetr ponad poziom kaszki) i przykryj. Odstaw na 5 minut, aż napęcznieje. Kaszę wymieszaj widelcem, dopraw solą i czarnym pieprzem. Posiekaj drobno natkę pietruszki . Wsyp do sałatki razem z żurawiną i ziarenkami granatu. Skrop sokiem z limonki i oliwą.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze