Trwa ładowanie...
d1vfhwu
d1vfhwu

Sałatka z awokado i tuńczyka

Przepis
2.8
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

d1vfhwu
Sałatka z awokado i tuńczyka
www.daylicooking.pl
Sałatka z awokado i tuńczyka
Składniki
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 papryczka chili
  • 160 g tuńczyka w sosie własnym
  • sól do smaku
  • 2 średnie ząbki czosnku
Przepis

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny i odsączonego tuńczyka. Wymieszać wszystko razem, lekko rozcierając.

Szczypiorek pokroić drobno, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć pesteczki, posiekać drobno. Wszystko razem dodać do awokado i tuńczyka, przyprawić solą i wymieszać dobrze.

Sałatka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Zobacz także: sycąca zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami

d1vfhwu
Sałatka z awokado i tuńczyka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
Share
d1vfhwu
d1vfhwu
d1vfhwu

d1vfhwu
d1vfhwu
d1vfhwu