Trwa ładowanie...
d2br7kg
07-06-2022 09:51

Ryba zapiekana z warzywami. Spróbuj i przekonaj się, jakie to jest pyszne

Przepis

Soczyste kawałki ryby w chrupiącej panierce, zapieczone pod pierzynka z żółtego sera i sezonowych warzyw. Do tego ziemniaczane puree i przepyszny obiad gotowy. Spróbujcie koniecznie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2br7kg
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg filetów z białej ryby
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag groszku
  • 10 dag mini marchewek
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • mąka pszenna do panierki
  • przyprawa do ryby
  • sól
Przepis
  • Filety myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.
  • Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.
  • Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C. Podaję z ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ryba zapiekana z warzywami. Spróbuj i przekonaj się, jakie to jest pyszne
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2br7kg
d2br7kg
d2br7kg
d2br7kg
Więcej tematów
d2br7kg