Ryba zapiekana z makaronem i pomidorami
Smaczny pomysł na filety rybne. Roladki ze szpinakowym farszem, do tego pomidory i makaron. Połączenie idealne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Szpinak przesmażyć na maśle, dodać twaróg i posiekany ząbek czosnku, wymieszać, pastę przyprawić solą i pieprzem, uformować z niej małe porcje.
- Filety opłukać, duże przekroić wzdłuż na połowę, skropić sokiem z cytryny, filetami owijać porcje szpinaku, spiąć wykałaczką.
- Makaron ugotować, osączyć, żaroodporne talerze posmarować olejem, na każdym ułożyć pierścień z makaronu.
- W środku położyć roladkę, makaron zalać sosem z posiekanych pomidorów i czosnku, zapiekać 20 min. w 200 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze