Trwa ładowanie...
d3vlata
oprac. Katarzyna Gileta
01-12-2020 12:02

Ryba pieczona w cieście filo

Przepis

Marta, autorka bloga "Marta M.", poleca przepis na pieczoną rybę. Potrzebujecie jedynie ciasta filo. Do takiej rybki doskonale pasują pieczone ziemniaczki lub frytki i surówka.

d3vlata
2.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Okazja:
Składniki
  • 300 g fileta z ryby: dorsza, łososia, morszczuka lub innego
  • 6 płatów ciasta filo (3 na porcję)
  • 2 łyżki masła roztopionego
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki mleka
  • Sól, pieprz
Przepis
  • Nastaw piekarnik na 200 st. C i przygotuj małą blaszkę, lub naczynie szklane.
  • Fileta natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.
  • Rozłóż na desce po 3 płaty ciasta filo. Nasmaruj je masłem i ułóż na środku rybę. Zawiń w ciasto i posmaruj ciasto mlekiem. Posyp najlepiej gruboziarnistą solą i piecz około 20 minut.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.
  • U mnie na zdjęciu podana jest z sosem tatarskim.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Ryba pieczona w cieście filo
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
11
Share
d3vlata

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vlata
d3vlata
d3vlata
d3vlata
Więcej tematów
d3vlata