Ryba pieczona w cieście filo
Marta, autorka bloga "Marta M.", poleca przepis na pieczoną rybę. Potrzebujecie jedynie ciasta filo. Do takiej rybki doskonale pasują pieczone ziemniaczki lub frytki i surówka.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Nastaw piekarnik na 200 st. C i przygotuj małą blaszkę, lub naczynie szklane.
- Fileta natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.
- Rozłóż na desce po 3 płaty ciasta filo. Nasmaruj je masłem i ułóż na środku rybę. Zawiń w ciasto i posmaruj ciasto mlekiem. Posyp najlepiej gruboziarnistą solą i piecz około 20 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
- U mnie na zdjęciu podana jest z sosem tatarskim.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl