Ryba pieczona w cieście filo
Marta, autorka bloga "Marta M.", poleca przepis na pieczoną rybę. Potrzebujecie jedynie ciasta filo. Do takiej rybki doskonale pasują pieczone ziemniaczki lub frytki i surówka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Okazja: |
- Nastaw piekarnik na 200 st. C i przygotuj małą blaszkę, lub naczynie szklane.
- Fileta natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny.
- Rozłóż na desce po 3 płaty ciasta filo. Nasmaruj je masłem i ułóż na środku rybę. Zawiń w ciasto i posmaruj ciasto mlekiem. Posyp najlepiej gruboziarnistą solą i piecz około 20 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
- U mnie na zdjęciu podana jest z sosem tatarskim.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze