Trwa ładowanie...
d1fsls1
25-11-2022 09:38

Rozgrzewający kapuśniak krok po kroku

Przepis

Kapuśniak to jedna z tradycyjnych polskich zup. Idealna na chłodne dni. Doskonale rozgrzewa i syci. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

d1fsls1
3.3
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • 150 g kiszonej kapusty posiekanej
  • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 100 g poszatkowanej świeżej białej kapusty
  • 1 średnia marchewka starta na tartce
  • 700 ml wody
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 150 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 150 g kiełbasy pokrojonej w plastry i podsmażonej
  • majeranek, sól i pieprz do smaku
Przepis
  • W garnku podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać białą kapustę, ziemniaki, marchewkę, ziele, liść laurowy, koncentrat pomidorowy i wlać wodę.
  • Gotować przez około 20 min. na małym ogniu.
  • Dodać podsmażona kiełbasę i kiszoną kapustę, gotować jeszcze chwilę, na końcu wsypać majeranek i doprawić w razie potrzeby.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Rozgrzewający kapuśniak krok po kroku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
10

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fsls1
d1fsls1
d1fsls1
d1fsls1
Więcej tematów
d1fsls1