Rozgrzewająca zupa meksykańska
Przepyszna, gęsta i sycąca zupa meksykańska z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami. Świetna propozycja na jesienne i zimowe obiady. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 cebula
- 10 cm pora
- 200 g mięsa mielonego
- sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie, chili, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- pomidory w puszce
- 2 ząbki czosnku
- W garnku podsmażyć cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, por i mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, papryką w proszku i przyprawą do mięsa mielonego.
- Dodać pomidory w puszce i wsypać trochę ziół prowansalskich, czerwoną fasolę i kukurydzę.
- Przyprawiać wedle uznania - może być bazylia, papryka w proszku, chili.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze