Trwa ładowanie...
d4epia0
08-12-2017 18:42

Rozgrzewająca zupa gulaszowa. Sycąca i przepyszna

Przepis

Zupa gulaszowa bardzo skutecznie rozgrzewa podczas mroźnych popołudni, a co ważniejsze przepysznie smakuje z pajdą domowego pieczywa. Czasami nie potrzeba nic więcej, aby poczuć się naprawdę szczęśliwym. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".

d4epia0
3.3
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże cebule
  • 450 g mięsa wołowego na gulasz
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 duże pomidory
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała zielona papryka
  • 1 mała żółta papryka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu mięsnego (najlepiej domowa)
  • 2 zmielone goździki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • ok. 1 l bulionu mięsnego
Przepis

Przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na natłuszczonej patelni na złoto. Następnie dodaj do nich mięso i duś pod przykryciem ok. 7-10 minut. Teraz dodaj pozostałe składniki (pomidory zblenduj lub pokrój w niewielką kostkę, papryki bez gniazd nasiennych pokrój w kostkę) i całość gotuj na małym lub średnim ogniu bez przykrycia przez ok. 30-50 minut, do czasu, aż składniki zmiękną i zupa będzie aromatyczna.
Zobacz także: prosta zupa rybna

Polecamy również: francuska zupa krem

Rozgrzewająca zupa gulaszowa. Sycąca i przepyszna
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4epia0
d4epia0
d4epia0
d4epia0
Więcej tematów
d4epia0