WP

Rozgrzewająca zupa gulaszowa. Sycąca i przepyszna - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.justmydelicious.com
Podziel się

Zupa gulaszowa bardzo skutecznie rozgrzewa podczas mroźnych popołudni, a co ważniejsze przepysznie smakuje z pajdą domowego pieczywa. Czasami nie potrzeba nic więcej, aby poczuć się naprawdę szczęśliwym. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".

Składniki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże cebule
  • 450 g mięsa wołowego na gulasz
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 duże pomidory
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała zielona papryka
  • 1 mała żółta papryka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 liście laurowe
  • 1 kostka bulionu mięsnego (najlepiej domowa)
  • 2 zmielone goździki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • ok. 1 l bulionu mięsnego
Przepis

Przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na natłuszczonej patelni na złoto. Następnie dodaj do nich mięso i duś pod przykryciem ok. 7-10 minut. Teraz dodaj pozostałe składniki (pomidory zblenduj lub pokrój w niewielką kostkę, papryki bez gniazd nasiennych pokrój w kostkę) i całość gotuj na małym lub średnim ogniu bez przykrycia przez ok. 30-50 minut, do czasu, aż składniki zmiękną i zupa będzie aromatyczna.
Zobacz także: prosta zupa rybna

WP

Polecamy również: francuska zupa krem

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP