Trwa ładowanie...
dmdmgxf
dmdmgxf

Róże karnawałowe z kolorową polewą

Przepis
4.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
dmdmgxf
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 50 g cukru pudru
  • 340 g mąki pszennej
  • 4 duże żółtka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 180 g kwaśnej śmietany
  • tłuszcz do smażenia
    • Polewa:
  • 100 g cukru pudru
  • 10 ml soku malinowego
Przepis

Z podanych składników zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić. Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i krążkami o różnych wielkościach wycinać po 3 kółka, każde ponacinać z boku 3-4 razy.

Nałożyć kółka jedno na drugie, zaczynając od największego, docisnąć pośrodku. Smażyć w głębokim tłuszczu, dobrze rozgrzanym, z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku.

Przygotować polewę gęstą, kolorową polewę, cukier puder łącząc z sokiem malinowym. Polewę przełożyć do papierowego rękawa. Ozdobić środki i brzegi róż. Róże dodatkowo oprószyć można cukrem pudrem.

dmdmgxf
Róże karnawałowe z kolorową polewą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dmdmgxf
dmdmgxf

dmdmgxf
dmdmgxf
dmdmgxf