Trwa ładowanie...
d2isyz5
Rosół, którym zachwycił się Sting
x-news/Dzień Dobry TVN
kuchenne nowości

Rosół, którym zachwycił się Sting

Artur Moroz, szef kuchni i właściciel toruńskiego "Pikado", miał zaszczyt gotować dla Stinga. Muzyk był zachwycony toruńskim rosołem z gołębia, czym pochwalił się na swoim facebookowym profilu. Kucharz zdradził sposób na tę pyszną zupę, która urzekła gwiazdora.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d2isyz5

Składniki na rosół:

  • 2-3 sztuki gołębia lub kuropatwy
  • 2 pęczki włoszczyzny (seler, pietruszka, marchew i por)
  • Ćwierć główki kapusty włoskiej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 8 ziaren pieprzu
  • Sól do smaku

Przygotowanie:
Gołębie czyścimy i myjemy. Włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko zalewamy zimną wodą, a kiedy nasz wywar zaczyna wrzeć, zmniejszamy ogień, dodajemy przyprawy i solimy. Rosół gotujemy ok. 5-6 godzin na bardzo małym ogniu. Pod koniec gotowania wyciągamy gołębie i obieramy mięso. Serwujemy je z rosołem, z dodatkiem lanego ciasta.

d2isyz5

Podziel się opinią

Share

d2isyz5

d2isyz5