Rolady schabowe. Soczyste i miękkie
te schabowe roladki nie mają sobie równych! Z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne kotlety schabowe. Roladki są delikatne, miękkie, soczyste. Z pewnością posmakują wszystkim domownikom.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 4 płaty mięsa schabowego
- 1 jajko
- 1 ogórek kiszony
- kawałek kiełbasy
- sól
- pieprz
- musztarda
- 1 łyżka masła
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- Mięso rozbić, posolić, posypać pieprzem oraz posmarować troszkę musztardą.
- Jajko ugotować, obrać i pokroić wzdłuż na 4 części. Ogórek również pokroić na 4 części. Przygotować 4 kawałki kiełbasy.
- Na każdym płacie mięsa ułożyć po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Rolady zwinąć i owinąć nitką wokół, aby się nie rozwinęły.
- W rondelku rozpuścić odrobinę masła, ułożyć rolady, dodać pokrojoną cebulkę oraz czosnek. Dusić pod przykryciem przez ok. godzinę, podlewając od czasu do czasu wodą.
- Kiedy rolady będą już dobre, wyciągnąć je i odwinąć nitkę. Zrobić sos, dodając do rondla łyżkę mąki rozmieszaną ze śmietaną. Włożyć rolady i poczekać, aż się zagotuje.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze